“Fara dorinta” de Marius Octavian Stefan

crossroadsEu imi doresc, vreau,trebuie sa am, obtin, realizez!

De ce?

Pentru ca doar asa, Eu o sa fiu fericit si multumit de mine!

Cum mi se pare ce am scris mai sus?

Eu gasesc normal si firesc, doar asa pot obtine ceea ce imi doresc!

Oare?

Incercati sa nu ma diagnosticati….inca !?

Ma surprind mereu avand dialogul acesta interior, de fiecare data cand sunt in cumpana si trebuie sa iau o decizie in privinta aspectelor materiale. Dar stiti ce, o sa trec de granita dintre lucrurile materiale si cele metafizice sau nemateriale, o sa extind scurta mea teoretizare despre a-ti dori fara sa …. iti doresti si o sa spun ca ma gasesc in acelasi punct si cand imi doresc indeplinirea unui nivel spiritual cu orice pret (aproape cu orice pret).

Imi dau seama ca se produce o mica schisma in interiorul meu si incep procesul de “exorcizare” a dorintei. Sa imi doresc este un lucru minunat, dar sa nu uitam de radacina cuvantului dorinta si anume,”dor” un cuvant ce te duce direct in lipsa acelui aspect. Daca imi doresc ceva este clar ca , intuitiv, ii duc dorul si il vreau. Nu o sa intru in etimologie si evaluez cuvantul ca si o conventie care ma pozitioneaza catre dobandirea unui aspect material sau nematerializat inca. Am stabilit, il vreau, pana acum fara sa ma gandesc ce vine la pachet odata cu actiunea de a-mi dori.

Pana la urma, dorinta reprezinta intentia de a dobandi, dincolo de care identific o parte toxica a actului de a-mi dori si anume ca as face orice (in limitele rezonabilului) sa obtin.Suntem cu totii (majoritatea) programati cu “Trebuie sa muncesti ca sa ai” sau “As face orice ca sa…..”, “Pentru a obtine ceea ce iti doresti, trebuie sa actionezi” sau “Ca sa obtii ceva trebuie sa dai la schimb altceva” , si inca una generalista ca exemplu,care spune: pentru a obtine ce iti doresti trebuie sa repeti de zeci de ori o fraza, sa faci vizualizari,s a te rogi, sa spui ”Asa sa fie!”. Sunt de acord,doar ca fara emotia potrivita in spatele actiunilor, facem toate acestea in zadar, sau poate nu, este clar ca nu le stiu eu pe toate!

Acum ies din invelisul mEu (nu este scris gresit) si va intreb. Este oare,dez-atasarea de rezultatul dorintei cea mai simpla cale de a transcende partea toxica a acesteia?

Acum, ganditi-va la ceva ce va doriti foarte, dar foarte mult……astept……inca astept…..serios acum, chiar agatati-va de o dorinta ferventa si identificati-va emotia pe cele 2 posibilitati: sa obtineti sau sa nu obtineti ceea ce va doriti. Sunt diferite emotiile? Raspunsul il aveti deja! Dez-atasarea de dorinta si automat extirparea toxicitatii presupune in primul rand ca dincolo de dorinte sa avem unul si acelasi sentiment fie ca obtinem sau nu ceea ce ne dorim, practic o unificare a corpului emotional pe acel aspect.

OctavianCu prietenie,

Marius Octavian Stefan

www.mosinspir.ro

You may also like...