Ce ascunde nevoia de victimizare? de Angela Giorgi
Poate o sa vi se para bizara afirmatia ca manifestam nu doar o atitudine de victimizare, ci ca o percepem ca pe o nevoie a Fiintei noastre. Postura de victima nu ne onoreaza, nici nu ne ofera vreun avantaj, insa foarte multi oameni se comporta, simt si gadesc ca niste victime ale destinului, ale societatii, ale semenilor, sefilor etc.
Mi se pare fireasca intrebarea: Ce anume sta la baza acestei nevoi? Sunt convinsa ca stiti raspunsul; Nevoia de atentie din partea celorlalti. Consider ca o persoana care se bucura de sustinere din partea familiei, prietenilor, colegilor nu are tendinta de a se plange mereu, de a se considera o victima.
De foarte multe ori auziti afirmatii de genul: Ce rau ma simt, ma doare… de nu mai pot, sufar de boala… si nu-mi mai trece, ma supara copilul ca nu invata, ma critica seful, nu sunt apreciat/a cat merit, nimeni nu ma intelege, rezolv singur/a toate problemele, nu sunt sustinut/a, nu am bani sa…etc.
Cum vi se pare abordarea? Recunoasteti tiparele? De ce se lamenteaza anumite persoane mereu? Ati realizat; Nu se bucura de atentia dorita din partea celor dragi si prin aceasta cauta sa capteze atentia celorlalti, chiar si a persoanelor mai putin apropiate. Cei mai multi isi descriu in amanunt bolile, simptomele, prezinta medicamentele pe care le folosesc, ofera detalii despre spitale, medici.
Ce e bine de facut daca nu va simtiti confortabil in preajma acestor indivizi? Sa va retrageti pliticos sau sa schimbati discutia abordand alt subiect deoarece puteti prelua Energiile negative emise de persoanele bolnave, nemultumite, anxioase, care se instaleaza in campul dumneavoastra energetic.
In final, va recomand sa fiti optimisti, sa realizati ca Universul va sprijina in toate demersurile si sa ganditi pozitiv. Astfel, veti deveni mai constienti de realitate, veti inceta sa va mai lamentati si ii veti evita pe cei care o fac.